Gewichten Kookaburra Munt

Zoals bij veel beleggingsmunten het geval is, kunt u ook in verschillend gewicht zilver Kookaburra munten aanschaffen. De reden hiervoor is om het mogelijk te maken voor iedere belegger met een verschillende beurs het mogelijk te maken om de ze munten aan te schaffen. De Perth Mint heeft bij het ontwerpen van de Kookaburra echter een heel andere tactiek gekozen dan de meeste andere landen.

U kunt in verschillende gewichten Kookaburra munt uitvoeringen kopen om zodoende een aankoop te doen die bij uw budget past. Het biedt u daarentegen ook de mogelijkheid om juist een aankoop te doen die u de nodige flexibiliteit biedt bij het verkopen, mocht u dat willen hebben. Daarmee is het programma van de Kookaburra munt beduidend anders ingedeeld dan van de meeste andere zilveren beleggingsmunten. De Kookaburra munt geschiedenis is dan ook begonnen op een moment dat steeds meer beleggers grotere bedragen in zilver wilden beleggen en de Perth Mint heeft daarop ingespeeld door grotere Kookaburra munt gewichten te gaan slaan en vervolgens aan te bieden. Een zilver Kookaburra munt gewicht van 1 ounce is de kleinste uitvoering die geleverd wordt en dit komt overeen met andere zilveren beleggingsmunten. Alle moderne beleggingsmunten van edelmetaal worden in een standaard gewicht van 1 ounce geslagen omdat dit het gewicht is waarin de koers van edelmetaal uitgedrukt wordt. Een standaard gewicht zilver Kookaburra munt kopen betekend dan ook dat u de prijs die u moet betalen eenvoudig met de koers van zilver kunt vergelijken omdat deze in een aantal dollars of euro’s per ounce uitgedrukt wordt.

Als u de prijs die u voor een 1 ounce Kookaburra munt als belegging moet betalen vergelijkt met de prijs van zilver dan zult u ook zien dat deze in vergelijking met goud erg laag is. Het is dan ook vaak niet de moeite om van deze lage gewichten Kookaburra munt te kopen omdat de eventuele kosten die met een aankoop en het versturen daarvan gemoeid zijn niet opwegen tegen de aanschafprijs. Dit is iets dat snel vergeten wordt omdat u alleen naar de prijs kijkt die u moet betalen maar het is wel een belangrijk punt. De meeste beleggers zullen dan ook van een hoger gewicht Kookaburra munt kopen of meerdere exemplaren. Dit is ook iets dat bij het aankopen van andere beleggingsmunten gebeurd, grotere beleggers kopen meerdere munten aan in plaats van een hoger gewicht zilver Kookaburra. Dit zal natuurlijk een aantal praktische bezwaren met zich mee brengen omdat u dan op meerdere exemplaren moet letten en deze ook goed bij elkaar moet houden in uw opslag. Het zijn juist de beleggers die vaak grotere bedragen willen beleggen die de weg hebben gevonden naar de hogere gewichten Kookaburra munt. Van deze hogere gewichten is na 1 ounce de 2 ounce uitvoering de eerstvolgende mogelijkheid.

Natuurlijk kunt u dan door middel van de heft van het aantal munten eenzelfde bedrag beleggen. Een heel stuk sneller gaat het beleggen echter met het tien ounce gewicht Kookaburra munt omdat u daarmee een tien maal hoger bedrag in zilver belegd.
Het mag duidelijk zijn dat een gewicht van tien ounce nog steeds heel goed te hanteren is en dat het voor het bewaren een heel stuk eenvoudiger op te bergen is als tien losse munten. Als u echt een groot bedrag in één maal wilt beleggen dan kunt u altijd voor de 1 kilo gewichten Kookaburra munt kiezen. Door een munt van 1 kilo aan te schaffen belegd u ineens in ruim 32 ounce zilver en daarmee ook een veelgroter bedrag. Door deze vier Kookaburra munt gewichten kunt u dus vanaf 1 ounce tot ruim 32 ounce door middel van deze munten beleggen. Dit biedt u als belegger een enorme vrijheid om zoveel te beleggen als u zelf wilt maar natuurlijk ook op de manier die u zelf wilt want niet iedereen zal er immers voor kiezen om een zo groot mogelijke munt in bezit te hebben. Een zilver Kookaburra munt gewicht van 1 kilo is natuurlijk heel leuk maar als dat uw hele belegging is, dan moet u uw hele belegging ook in één maal verkopen als het eenmaal zover is. Als u echter meerdere eenheden van lagere gewichten Kookaburra munt in uw bezit hebt dan kunt u ook alles in een maal verkopen maar u kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te verkopen en de rest vast te houden. Wellicht gaat de prijs nog verder omhoog en dan is een lager gewicht zilver Kookaburra munt opeens een heel stuk meer waard.