Kookaburra Munt Als Belegging

In tijden dat traditionele vormen van beleggen niets of niet voldoende opleveren zoeken beleggers naar een methode waarbij hun geld wel veilig is. Het beleggen in edelmetaal is dan een zeer goede optie en daarbij zal men al snel aan goud denken. Toch is ook zilver een hele goede optie en beleggen in Kookaburra munten is daar een voorbeeld van die zo haar voordelen biedt.

Het aanschaffen van een Kookaburra munt als belegging is niet een optie die door iedereen gewaardeerd zal worden. Het is belangrijk om bij het beleggen in zilver onderscheid te maken tussen het beleggen voor particulieren en het beleggen door bedrijven. Dit heeft te maken met de BTW die op verschillende manieren in rekening gebracht moet worden en die een bedrijf terug kan vorderen maar particulieren niet. Omdat over baren BTW betaald moet worden over de hoeveelheid zilver is dit alleen voor bedrijven interessant. Beleggen in Kookaburra munt uitvoeringen betekend dat u net als bij andere zilver munten kopen alleen BTW betaald over de marge die door de handelaar in rekening is gebracht. Hierdoor betaalt u als particulier dus veel minder BTW bij de aankoop van de Kookaburra munt als belegging. Dit maakt het kiezen van de verschillende gewichten Kookaburra munt natuurlijk een stuk interessanter voor u als particuliere belegger. Het feit dat er verschillende gewichten verkrijgbaar zijn biedt daarnaast ook een voordeel ten opzichte van andere zilveren beleggingsmunten. Door middel van de Kookaburra beleggen kunt u daardoor doen volgens uw eigen budget waarbij u geen groot aantal munten aan hoeft te schaffen als u grotere bedragen wilt beleggen maar kunt volstaan met minder exemplaren.

Het mag natuurlijk duidelijk zijn dat u met een groter gewicht ook voor grotere waarde Kookaburra munt als belegging aanschaft. Dit is voornamelijk interessant als u grotere bedragen in zilver wilt beleggen omdat u dan minder verschillende munten aan hoeft te schaffen en te bewaren. Aan de andere kant betekend het ook dat u bij het verkopen van uw beleggingen ook een grotere hoeveelheid in een maal zult moeten verkopen. Omdat echter het beleggen in zilver Kookaburra munten betekend dat de munten bij het verkopen eenvoudig op echtheid gecontroleerd kunnen worden, zal dit echter geen enkel nadeel opleveren en wellicht zelfs voordelen omdat u bij verkoop van grotere hoeveelheden vaak een betere prijs geboden krijgt. Dit komt omdat iedere munt of baar die u wilt verkopen op echtheid gecontroleerd zal worden door de opkoper. Als u dus met een zilver Kookaburra belegging minder munten te verkopen hebt zal het controleren op echtheid minder tijd in beslag nemen en dat zult u vaak terug zien in de geboden prijs. De verschillende gewichten waarin de Kookaburra munt als belegging te koop is zijn naast de standaard munt van 1 ounce die u ook bij andere soorten zilveren munten tegen zult komen de munt van twee ounce, een exemplaar van tien ounce en een munt van 1 kilo. Daarbij zal het natuurlijk te begrijpen zijn dat de bij het beleggen in Kookaburra in rekening gebrachte kosten bij de grotere munten veel minder hard op het beleggingsresultaat drukken dan bij kleinere exemplaren.

Bij deze kosten moet u denken aan de kosten die in rekening gebracht worden als u een bestelling plaatst bij een online handelaar en die vervolgens thuis laat bezorgen. Het aanschaffen van een Kookaburra munt als belegging is daardoor alleen interessant als u voor een niet te klein bedrag belegd omdat anders de kosten voor het bezorgen te zwaar zullen drukken op het resultaat uit uw beleggingen. Niet dat dit resultaat onvoldoende zou zijn, integendeel, het beleggen in zilver is een zeer goede optie. Een zilver Kookaburra belegging zal u al snel leren dat de resultaten uit uw belegging een stuk stabieler kunnen zijn als die van goud. Voornamelijk nu in goud de laatste jaren zeer speculatief wordt belegd blijkt zilver een stuk stabieler te zijn. Een aantal jaren geleden was dit juist andersom toen goud stabiel was en in de Kookaburra beleggen veel speculatiever was. Toch zijn voor beide manieren van beleggen mogelijkheden voorhanden, het feit dat zilver op de langere termijn geen waarde zal verliezen maar alleen maar in waarde toe zal nemen zorgt er voor dat het beleggen in zilver Kookaburra munten een waardevaste belegging is. Aan de andere kant kunnen ook op de kortere termijn de stijgingen zodanig zijn dat speculatieve beleggingen hun vruchten afwerpen. Vandaar dat het beleggen in Kookaburra munt uitvoeringen altijd een belegging is die de moeite waard is want het is tenslotte een belegging in puur zilver.