Zilver Kookaburra Munt

Bij het beleggen in zilver hebt u de keuze dit te doen in de vorm van baren of munten. Vanwege de BTW berekening is alleen het beleggen in munten voor de particulier interessant. Een Zilver Kookaburra is daarbij een van de opties die tot uw beschikking staan en de vier uitvoeringen tot grotere gewichten maken het een interessante optie.
Een zilver Kookaburra munt biedt u de mogelijkheid om te beleggen in puur zilver met een zuiverheid van .999 puur zilver. Het beleggen in zilver is een goede manier om een mooie winst te behalen die vaak onderbelicht blijft bij het geweld van de grote getallen die met het beleggen in goud gepaard gaan. Toch is het ook heel goed mogelijk om met dezelfde getallen door middel van de Kookaburra munt zilver te kopen. Het grote verschil is natuurlijk dat zilver een stuk goedkoper is en ook bijna twee maal zo licht van gewicht. U zult daardoor dus veel meer munten in uw bezit krijgen voor hetzelfde bedrag en als u uw beleggingen thuis wilt bewaren is dat wel iets om rekening mee te houden. Voor veel mensen is dit dan ook een reden om juist niet voor zilver te kiezen maar met de invoering van de zilver Kookaburra munt is daar een goede oplossing voor gevonden. De Perth Mint had bij de invoering van de Kookaburra in 1990 heel goed begrepen dat beleggers deze munt aan zouden gaan grijpen om grotere bedragen in zilver te beleggen. Hierbij had men geleerd van de ervaringen met andere zilveren munten die ook in grote aantallen aan werden geschaft. Dit is ook de reden waarom door middel van de Kookaburra zilver kopen mogelijk gemaakt werd in meer dan alleen de 1 ounce uitvoering.

De zilver Kookaburra munt is een van de beleggingsmunten die door Australiƫ uitgegeven wordt en was in 1990 de eerste zilveren beleggingsmunt die beschikbaar kwam. Vier jaar eerder werd met de Australian Gold Nugget de eerste beleggingsmunt uitgegeven en vele andere munten worden in later jaren aan het programma toegevoegd. De zilver Kookaburra en de Gold Nugget waren eigenlijk een antwoord op het uitbrengen van beleggingsmunten door andere landen. Voornamelijk de American Eagle en de Canadese Maple Leaf bleken succesvolle initiatieven om het gat in de markt dat de Zuid Afrikaanse Krugerrand open liet in te vullen. De Perth Mint had geleerd van het feit dat de verschillende zilveren munten in groter aantallen aangeschaft werden door beleggers en daarom zijn bij de aanschaf van een zilver munt Kookaburra munten in vier verschillende gewichten beschikbaar. Deze verscheidenheid aan gewichten is gedurende de gehele Kookaburra munt geschiedenis zo gebleven en is een belangrijke basis voor het succes van deze munten. Door in vier gewichten Kookaburra munt zilver kopen mogelijk te maken biedt de Perth Mint u de mogelijkheid om precies het bedrag te beleggen dat bij uw budget past in zo weinig mogelijk munten. De zilver Kookaburra munt is dan ook beschikbaar in de standaard uitvoering van 1 ounce, in een uitvoering van twee ounce, een munt van tien ounce en een grote munt van 1 kilo puur zilver.

Nu lijkt een munt van 1 kilo wellicht heel erg veel en dat is het natuurlijk ook als u aan het beleggen in edelmetaal denkt. Toch is bij het beleggen in zilver het beleggen in een kilo geen uitzondering maar eerder een regel. Waar u bij de standaard uitvoering dan 32 munten in uw bezit zult krijgen is door middel van de Kookaburra zilver aankopen dus mogelijk met 1 munt. U begrijpt natuurlijk wel dat daar voordelen aan zitten, niet alleen hebt u minder munten op te slaan, maar bij verkoop zal de opkoper ook minder munten hoeven te controleren. De zilver munt Kookaburra zal bij alle vier gewichten dezelfde uiterlijke kenmerken bieden waaraan de echtheid is te herkennen. Naast het gewicht zullen natuurlijk de afmetingen allemaal anders zijn en ook deze zijn een van de kenmerken van echtheid. Voor de kenner is de vermelding van het gewicht op de zilver Kookaburra munt en de bijbehorende afmetingen samen met het controleren van het gewicht vaak voldoende om te weten of het een echte munt is. Door de verschillende gewichten is het mogelijk om voor ieder budget een belegging te doen door middel van de zilver Kookaburra. Er staat afgezien van de 1 ounce munt dan ook geen limiet op de aantallen die er geslagen worden. Naast door middel van de Kookaburra munt zilver aankopen kunt u dit op dezelfde manier ook doen met de Lunar en de Koala die ook door de Perth Mint uitgegeven worden.